Volume the Movie - Behind The Scenes

Kun tuttavani ohjaaja/mainosvalokuvaaja Lauri Laukkanen alkoi puuhastelemaan supersankarielokuva Volume:n demon kanssa, lupauduin kuvaamaan behind the scenes stillejä tuotantoon. Minullahan on jo vastaavaa kokemusta Luokkakokous-elokuvan verran ja muutenkin tykkään puuhastella elokuvamaailman stillien parissa. Näyttelijöinä tulevassa demossa on mm. Roope Salminen, Alina Tomnikov, Jaakko Saariluoma, Kari Ketonen, Tobias Zilliacus ja monia muita suomalaisia eturivin näyttelijöitä. Pääosan supersankaria esittää äänivirtuoosi Rudi Rok. Kuvaukset suoritettiin pitkin pääkaupunkiseutua 4 päivässä. Mielenkiintoisia kuvauslokaatioita riitti ja ne herätettiin eloon taitavan valoporukan voimin. Valokaluston miehistöineen toimitti Valofirma Oy. 

Ohjaaja Lauri Laukkanen elokuvan kolmannen kuvauspäivän yökohtauksen kuvauksissa: 

Halusin lähestyä keikkaa täysin dokumentaariseen tyyliin. Eli kohtauksia kuvatessa kuvaisin kohtauksesta hieman oman dokumentaarisen näkemykseni mukaan stilleja ja toki sen lisäksi itse tuotannosta valojenrakennusta, settien kasausta jne jne. Kaikenkaikkiaan kuvattavaa oli melkoisesti ja tottakai sosiaalinen media kirkua kuvia melkolailla heti esille! Kuvauspäivät loppuivat pahimmillaan yöllä ja siitä piti sitten jaksaa vielä muutama tiiseri editoida eetteriin. 

Kaluston puolesta tottakai piti varautua myös säähän ja pimeyteen joten luottoystäväni 1DxmkII sai luvan toimia päärunkona. Se ei vettä pelkää ja voi käytellä täysin pilkkopimeässä ilman lisävaloa.  Lisäksi minulla oli mukana rajalalta testiin saamani Sony a7rII sigman ef-adapterilla. Olen aina ollut hieman skeptinen peilittömiä kameroita kohtaan, joten mielenkiinnolla odotin, mitä tämä runko tuo mukanaan. Myös elektroninen etsin on itselle melko uusi tuttavuus. Linsseinä käytin pääasiassa 35mm 1.4L II, 85mm 1.2L II ja 135mm 2L, aivan kuten häissäkin.  A7rII suoriutui tehtävästään yllättävän hyvin, kun testasin sitä kontissa kuvattavassa hämärässä kohtauksessa, jossa Roope Salminen näytteli pahista. Välillä tosin ilmeni vähän turhan paljon edestakaisin sahailua tarkennuksen kanssa (mitä 1dxII ei tee ollenkaan). Ergonomia ei tällaisen haudankaivajan käteen oikein istunut ja 85mm kanssa kamera + objektiiviyhdistelmä näytti melko epäilyttävältä :D Mutta kyllä peilittömissä alkaa pikkuhiljaa olemaan potentiaalia, vaikka ei sillä ihan täysveristä ammattikäyttöä vielä ole. 

Kaikenkaikkiaan hyvin mielenkiintoinen projekti ja tämän demon avulla aloitetaan hakemaan rahoitusta jatkoa ajatellen! Saatanpa minäkin vilahdella mukana. Kiitos koko tuotantoryhmälllä, Rudille ja eritoten Laurille, että pääsin mukaan tähän mahtavuuteen! Jos muuten olet tuottaja, ohjaaja tai elokuva-alan ammattilainen vailla stillejä, niin minua saa aina asialla lähestyä. Uskoisin Laurin olevan tyytyväinen työpanokseeni =)

Tässä hieman kuvasatoa vielä tästä mahtavasta projektista: