Ruissalon Pocahontas

Ruissalon Pocahontas. 

 

Ammattikuvaajana sitä hyvin nopeasti urautuu tekemään asioita tietyllä tavalla ja kehitys joko hidastuu tai tyssää täysin. Asiakastyöt ovat kuitenkin aina asiakkaan näköisiä ja se oma visio jää taka-alalle. Toisinaan on siis hyvä heittäytyä täysin omien projektien pauloihin pitääkseen yllä mielenkiintoa ja oppiakseen uutta. 

Meikkaaja Petra Satokangas lähestyi minua taannoin kuvausidealla. Kuvattaisiin inkkariteemalla editorialkuvia kauniissa miljöössä. Suostuin heti, sillä juuri tämänkaltainen kuvaus on sitä mitä haluan vapaa-ajallani harrastaa. Lokaatioksi valikoitui Turun kaunis Ruissalo. Malliksi valittiin kuvankaunis Kia Kähkönen.

Halusin kuviin tiettyä mystiikkaa, joten lainasin ystävältäni akkukäyttöisen savukoneen, jotta tämmöisen mystisen atmosfäärin luominen auringonvalon pilkoittamaan metsään onnistuu. 

Kuvausvalosetupiksi valikoitui kolmen Prioliten (mbx-500 hotsync) järjestelmä joissa kahdessa oli isot octaboxit ja kolmas korkealla griditetyllä stripboxilla. Tällä setupilla pystyin taistelemaan auringvaloa ja kovia kontrasteja vastaan, sekä luomaan sopivan korkovalon malliin. Valoissa on HSS, joten suljinajat sai aina 1/8000 saakka tarvittaessa.

Kamerana minulla oli uunituore 1DxII ja linssiksi valikoitui 135mm 2L sillä halusin kuvata täydellä aukolla kermaista bokehia mallin ympärille luoden näin vielä enemmän sitä utuista fiilistä kuviin. 1DxII on kyllä melkoinen laitos, mutta siitä kirjoitan sitten paremmin yhden hääblogin yhteydessä, kun se joutui hieman haastavampiin olosuhteisiin. 

Kaikki kuvat ovat tosiaan täydellä aukolla f2 ja suljinajat vaihtelevat 1/200 -> 1/4000 välillä voimakkaan valon vuoksi. Toivottavasti pidätte aikaansaannoksista: